Kjente metalgitarister

kate      -

Kjente metalgitarister

Som du nok allerede vet, så finnes det en rekke ulike sjangre innenfor rock og metal. I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på en rekke kjente gitarister innen metalmusikk. Vi håper du lærer noe av denne artikkelen!

Britiske gitarister

Du finner en rekke spennende gitarister fra Storbritannia. Blant annet finner du Tony Iommi som er mest kjent for sin legendariske musikkspilling hos Black Sabbath, men han har også gjort seg bemerket med Heaven and Hell. Noe som gjør Tony Iommi så utrolig bra er at han skjønner kraften som ligger bak et skikkelig heftig riff!

Er du kjent med metal er du nok også kjent med gitaristen Adrian Smith fra Iron Maiden. Han har et grep om gitaren som virkelig er imponerende.

Amerikanske gitarister

Selvsagt har du hørt om James Hetfield, som er frontmann og sanger hos bandet Metallica. Hvis du noen gang har hørt Metallica, så skjønner du godt hvorfor han er en utrolig kjent gitarist. Riffene er solide med en rytme det er vanskelig å glemme.

Du kjenner nok også til Dave Mustaine som også var en del av Metallica en stund, men som deretter forlot bandet til fordel for Megadeth, et band som også har gjort utrolig stor suksess.

Dimebag Darrell som spilte for Pantera er også en gitarist som virkelig skinte når han var i rampelyset. Uheldigvis ble Dimebag Darrell drept tidlig i sin karriere, men dette betyr ikke at han fortsatt gjør inntrykk på musikkinteresserte mennesker verden over.

Det finnes også en rekke norske gitarister som kan være lurt å få en oversikt over. Du vil bli imponert over hvor mange av dem som er metalgitarister. Det er jo slik at metal er en svært populær sjanger i Norge, så det er jo ikke egentlig så overraskende.

Rock on! Er det ikke det de sier?

Nye innlegg

Heavy Metal

abubize-business