Dette er Progressiv Metal

kate      -

Dette er Progressiv Metal

Historien om progressiv metal

Progressiv metal er en gren innen metal sjangeren, og begynte å blomstre da et band kalt Iron Butterfly slapp ut en 17 minutter lang sang «In-A-Gadda-Da-Vida». Dette var for så vidt ikke ren prog metal, men den hadde blandinga av rock & progressiv metal. Progressiv metal er en kombinasjon av progressiv rock og heavy metal, som er kombinert med en aggressiv forsterket gitarlyd. Musikken er komponert veldig annerledes enn de fleste andre sjangre. Det består av uortodokse harmonier, takt skifte, komplekse rytmer og uventende overganger. Led Zeppelin og andre 70-talls band som Deep Purple og Uriah Heep er ofte assosiert med både prog rock og heavy metal, men er ikke ofte akseptert som en av de sist nevnte sjangrene. Prog rockeren Jethro Tull hadde ofte mange tunge sanger, men ble ikke akseptert som metal musikk. I diskusjonen om hva som er prog metal, kom det to grupper på 70-tallet som kan kalle seg et prog metal band, nemlig Rush og Black Sabbath, som likte å kle seg ut for å matche musikken typen. Om du ønsker å kle deg ut som en rocker, kan du gå inn på partyking.no, for å finne kostyme som passer deg. Judas Priest var også inspirert av den progressive musikken, som man kan høre på albumene de lagde på 70-tallet. Det ble ikke særlig mindre progressiv metal i låtene til en av verdens største artister som dominerte på 80-tallet. Metallica, Iron Maiden ble veldig inspirert av prog metal, og har mye progressivt på albumene de lagde på den tiden. I dag finnes det store band som Tool, Opeth, Messugah og Mastadon, som holder på for fullt med å produsere nye Prog metal album.

Opeth

Svenske Opeth er et av de aller største prog metal bandene, som har flest avspillinger den siste tiden. Musikken deres er både aggressiv, vakker og nydelig. De kan starte med en veldig rolig intro med fløyte, og plutselig kan de bryte ut med tung hard metal. Som oftest er Opeth stemplet som et progressivt døds metal band. Det er diskusjoner om Opeth fortjener å bli kalt et døds metal band «Death metal», men de er absolutt et Progressivt metal band. Han som startet bandet er vokalist og gitarist Mikael Åkerfeldtsom startet bandet i 1995. De andre band medlemmene har blitt byttet litt av og på siden oppstarten.

Steven Wilson

Opeth har også fått mye støtte av en stor progressiv artist med navn Steven Wilson, som er en egen lært producer gitarist og synger. Han startet gruppa som heter Porcupine Tree. Steven har 3 band. Han komponerer alt selv, så band medlemmene for beskjed hva de skal spille. Alle sammen bortsett fra trommisen i Porcupine Tree «Gavin Harrison». Han er så god at han får lov til å spille etter hva Wilson har snekret sammen. Steven Wilson driver fortiden med masse solo prosjekter, musikken har gått litt fra standarden han har hatt, men sier at han vil komme sterkt tilbake til sitt gamle. Han er veldig inspirert av Pink Floyd, noe du kan høre i mange av låtene hans.

Nye innlegg

Heavy Metal

abubize-business