Hardrockens renessanse

kate      -

Hardrockens renessanse

Det er så deilig! Hva er så deilig? At gode riff, gitarsoloer og kreativitet på gitaren, bassen og trommesettet er tilbake! Mange tenker tilbake på 70-tallet med tårevåte øyne som høyden av det vi noensinne vil nå av innovativ og fengende rock, men det er langt fra sannheten. Som alle andre trender og kunstuttrykk beveger musikksjangre seg i bølger med topper og daler, og med andelen god hardrock som produseres i dag er det vanskelig å påstå at vi befinner oss i noe annet enn en bølgetopp. Band som Bring Me The Horizon, Ghost, Danko Jones og norske Dobbeltgjenger fra Bergen serverer eksplosive riff og melodier av topp kvalitet som definitivt holder tradisjonene i live og innoverer på samme tid.

Hvordan finne ny musikk

På 70-tallet var avisenes topplister, magasiner og spesielt amerikanske trender det som ledet oss til nye sjangre og band. I 2017 gjør teknologien det ikke bare enklere og mer tilgjengelig for hvem som helst, men det gjør det også mulig å finne band og musikere som fortsatt ikke er på radaren til journalistene eller på topplistene. Spotify sin Browse-funksjon gir deg tilgang både på organiske topplister og genererte lister med ny musikk innenfor sjangeren du vil høre. Youtube sine intelligente algoritmer gir deg konstant anbefalinger, og mange band legger ut musikken sin helt gratis i håp om å bli oppdaget. I Norge er P3 Urørt en fantastisk kilde til lokale band, hvor hardrock er en voksende og moden kategori. Så hva utgjør et bra hardrock-band? kreative ideer er et pluss, naturligvis, men det handler også mye om å følge forventede tradisjoner i sjangeren, og om det mytiske riffet som bare “treffer”. Til slutt kommer et rockeband ikke langt uten karisma på scenen – den endelige plattformen for de fleste musikere.

Ta med deg musikkidentiteten inn i hjemmet

Det er ikke tilfeldig at vi mennesker investerer så mye i musikken vi er glad i. Det er personlig, en stor del av hvem vi er, og mange av oss liker å vise det frem tydelig som en del av vår identitet. Det strekker seg utenfor bare tonene som springer ut av høyttalerne våre og klærne vi har på oss til daglig. Hvordan du innreder og pynter hjemmet sier også mye om dine musikalske preferanser. På Allposters.com får du alt av plakater og bilder til veggene både med og uten rammer, og på furniturebox.no får du møbler som passer din stil, ofte til en langt lavere pris enn lignende sider. Alt kan ikke være hvitt, moderne og rett ut av Ikea-katalogen. Gjør hjemmet ditt til det tempelet som hardrocken fortjener!

Nye innlegg

Heavy Metal

abubize-business