Karmøygeddon – heavy metal i Kopervik

kate      -

Karmøygeddon – heavy metal i Kopervik

Karmøygeddon er en heavy metal-festival som arrangeres årlig i Kopervik på Karmøy. I 2020 vil festivalen bli arrangert fra den 30. april til 2. mai.

Historien til Karmøygeddon

Karmøygeddon startet opp allerede i 2004, med den første festivalen i Kopervik på Karmøy. Festivalens navn kommer selvfølgelig også av de to ordene «Karmøy» og «armageddon», et morsomt ordspill.

Opp gjennom årene har festivalen også vært arrangert i Haugesund i en periode, på Byscenen fra 2006. Per i dag er den dog tilbake i Kopervik der alt startet, etter at festivalen flyttet tilbake i 2014. I en periode ble det også arrangert to festivaler hvert år, med «Karmøygeddon metal festival» på våren i april og «Karmøygeddon Arctic» på høsten i september/oktober. I dag gjenstår det bare én festival per år, som finner sted om våren.

I 2019, som mange ganger før, fikk Karmøygeddon utfordringer med flystreik. Dessverre er det ofte i perioden på våren at eventuelle konflikter i flybransjen eskalerer, og festivalen har vært rammet av dette flere ganger. Det skaper selvfølgelig utfordringer for både band og publikum, det er ikke så lett å ta seg til Stavanger-området uten fly.

Karmøygeddon har et positivt rykte i nærmiljøet og det er mange lokale selskaper, som Haugaland Kraft, som sponser festivalen. Det er omtrent 4.000 besøkere hvert år, og det finnes flere ulike alternativer for overnatting. Dette inkluderer også et båthotell, MS Sandnes. For deg som ikke har noe deksel på din iPhone 7, kan det være greit å vite at det finnes både en utendørs og en innendørs scene.

Noen høydepunkter fra 2019

Det var tre tettpakkede dager på Karmøygeddon 2019, som fant sted 2. til 4. mai. For utenforstående, som ikke er engasjert i heavy metal-miljøet i Norge, er det kanskje Dimmu Borgir som er det største navnet på plakaten.

Et annet band som mange kjenner til er Backstreet Girls, som spilte på lørdag 4. mai, men litt tidligere på dagen sammenlignet med Dimmu Borgir.

Noe av sjarmen med Karmøygeddon er at det er en relativt liten festival med to scener, hvis du virkelig gjør en innsats kan du få med deg noe av alle band som spiller. Det kan forutsette at du løper en del mellom de to scenene, men det er ingen band som begynner akkurat samtidig.

Veien videre for Karmøygeddon

Pilotstreiken 2019 bidro til økonomiske utfordringer for Karmøygeddon. Heldigvis er det mange som har stilt opp og bidratt med penger, og festivalen vil nå definitivt bli arrangert også i 2020. Det er tydelig at Karmøygeddon virkelig har funnet sin plass i Kopervik, og at det er mange som bryr seg om festivalen.

Programmet for 2020 er ikke plass ennå, men det vil garantert bli spennende heavy metal-opplevelser da også.

Nye innlegg

Heavy Metal

abubize-business