Kjennetegn ved metall

kate      -

Kjennetegn ved metall

Tungmetall, som det av og til heter på norsk, er en egen sjanger innenfor rock ‘n’ roll. Hva slags følelse sitter vi igjen med etter å ha hørt på metall? Det kan veldig ofte høres aggressivt ut, men dette er ofte det som kan gi masse adrenalin og energi til oss som hører på. Dersom du er interessert i mer informasjon om opprinnelsen til sjangeren, så kan du finne mer om det i lenken. La oss gå raskt gjennom instrumentene som sjangeren ofte benytter seg av.

Instrumentene

Instrumentene som er vanligst brukt i metall er gitar, trommer, bass og keyboard. Som oftest er det slik at gitarlydene kan være noe forvrengte og skurrende for å skape en pirrende effekt til lytteren. Rytmene er også veldig tunge og høylytte. Det finnes mange forskjellige måter å spille metall på, men dette er de grunnleggende instrumentene, akkurat som de andre sjangrene innen rock. Ellers er det den “mørke” måten metall bruker de på som er kjennetegnet til sjangeren. Tekstene er også ofte veldig tunge og mørke i seg selv. La oss se på dem.

Tekster

Det er litt vanskelig å faktisk sette et generelt stempel rundt det tekstene pleier å handle om. Mørke tekster som handler om håpløshet og brutalitet blir sunget ut, kombinert med veldig høy energi og høyt volum. Ofte kan det være tekster som har som hensikt å sjokkere og strekke ut disse sidene ved menneskeheten, til tross for det som er akseptert i samfunnet.

Konserter

Det finnes en drøss med forskjellige konserter dersom man har lyst til å dra på en av disse konsertene og finne ut hvordan stemningen er på slike arrangementer. Det er veldig høy musikk, høy energi, og god stemning. Hvis du finner ut at du faktisk liker denne typen musikk, og har barn, så kan du kjøpe matchende antrekk til arrangementet på https://kidsbrandstore.no/. Alle slags billetter og konserter som er tilgjengelige kan du finne på Internett.

Metall i dag

I dag har denne typen musikk kanskje avtatt en del. Det er rett og slett ikke like populært som det har vært i tidligere år. Det er vanskelig å legge frem en god grunn til hvorfor det har blitt slik, men det kan være noe med at hip-hop og R&B har tatt over som den mest populære musikken nå til dags. Likevel er det fortsatt ganske mange mennesker som elsker denne sjangeren, og som hører på. Selv om det ikke er like populært som før, så er det fortsatt en god del som drar på konserter og som nyter denne type musikk. Det er bare å se på alle bandene som er populære i dag, for eksempel Slipknot og Disturbed. Kos deg med musikken!

Nye innlegg

Heavy Metal

abubize-business