Sjangre av metal

kate      -

Sjangre av metal

Det finnes mange forskjellige sjangere av metal, men i første omgang av denne artikkelen skal vi se på når, og hvordan, denne typen musikken oppstod til å begynne med. Metal er rett og slett en videreutvikling av blues og rock & roll. Musikk endrer seg gjennom tiden på denne måten, vi tar noe inspirasjon fra den forrige generasjonen og utvikler det til noe nytt ved å tilføre moderne og egne vrier på sjangrene. Denne typen musikk er ofte veldig “tung”. Det hele startet på 60-tallet og var veldig dominerende på 70- og 80-tallet. Nå til dags er det ikke en type musikk som er veldig populær, men for de som er ekstra interesserte, så finnes det selvfølgelig mange artister som fortsatt spiller i dag. Vi har band som Metallica, Slipknot, Slayer og Iron Maiden. Disse er kanskje de mest kjente. Hvis du vil så er det muligheter til å reise på metal konserter over hele verden, dette kan derimot være litt dyrt. Det går selvfølgelig også an å starte sitt eget band, men igjen så kan dette koste litt, med tanke på lokaler og instrumenter. Hvis du trenger et lån så kan du besøke https://www.centum.no for å skaffe deg et rimelig forbrukslån.

La oss se gjennom de forskjellige sjangrene. En av de første sjangrene som utviklet seg på 80-tallet var Trash Metal. Det har en god del nihilistiske trekk ved seg, og mange sosiale problemer blir ofte berørt av lyrikken. Det er kanskje enda mer nærliggende rap og hip hop enn man skulle tro. Videre så utviklet dette seg enda videre til Death Metal. Noen sier at bandet Slayer var veldig involverte i å utvikle musikken videre hit. Man kan kanskje høre på navnet at denne sjangeren er spesielt mørk og inneholder en god del vold og satanisme.

Black Metal er også på samme sporet med satanisme og har en enda større innblanding av det overnaturlige. De fleste sjangrene har allerede blitt kommet gjennom til verden og kommer naturligvis til å bli vannet ned mer og mer, helt til sjangeren enten dør ut eller at noen forhåpentligvis kommer på en ny måte å spille på.

Hva slags instrumenter setter denne typen musikk fokus på? Trommer er noe av det man kan høre mest tydelig i denne sjangeren, og gitaren spiller også en veldig viktig rolle. I metal så er disse også lagt veldig “nært” vokalen, og som sagt så betyr det at lyden kommer i fokus på en helt annen måte. Det tredje instrumentet som er mest viktig er en bass gitar. Med disse tre instrumentene og veldig høye vokaler så kommer man frem til sjangeren “metal”. Det er derimot mange andre instrumenter som kan bli brukt, men disse er de viktigste.

Nye innlegg

Heavy Metal

abubize-business