Hvem er Louis Cachet?

kate      -

Hvem er Louis Cachet?

 

Navnet kan kanskje klinge fransk, og det har sin grunn. I 2008 skiftet nemlig Varg Vikernes navn, da han giftet seg med den franske kvinnen Marie Dominique France Cachet. Det er nok mulig at han ønsket å starte på nytt, for denne mannen er nemlig ikke bare kjent som vokalist i bandene Mayhem og Burzum, men også som gjerningsmannen i en tragedie som rystet hele verden.

En spesiell oppvekst

Varg Vikernes ble født i Bergen i 1973, og hadde en ganske spesiell oppvekst. Familien flyttet til Baghdad i Irak da han var seks, og selv har Vikernes sagt at faren hans jobbet med å utvikle programvare for tyrannen Saddam Hussein. Da familien kom tilbake, tok det ikke mange år før faren forlot dem, og Vikernes forteller at faren hadde hakekors i huset.

Med en bakgrunn fra symfonisk musikk, utviklet han seg til en dyktig musiker innen metal-miljøet, men han er nok allikevel mest kjent for to andre handlinger han har blitt dømt for.

Kirkebrann og mord

Den 6.juni 1992 brant den historiske Fanatoft Stavkirke ned til grunnen. Brannen var påsatt. Stavkirken stammet fra 1100-tallet og en stor historisk verdi gikk dermed tapt. Innen januar 1993 hadde syv andre stavkirker blitt satt i brann eller forsøkt satt i brann, og det sjokkerte alle da det ble meldt at en kirke sto i brann på selveste Julaften 1992. Varg Vikernes ble dømt for fem av disse, men ble ikke funnet skyldig for brannen på Fantoft.

Hendelsen som allikevel rystet mest var nok drapet på tidligere band-kamerat Øystein Aarseth også kjent som Euronymous, i august 1994. Han ble siktet, og under etterforskningen ble det også funnet ammunisjon og eksplosiver. Den 16.mai 1994 ble Varg Vikernes dømt til 21 års fengsel for kirkebrannene, drapet og for å ha planlagt å sprenge Blitz-huset i Oslo.

Nye innlegg

Heavy Metal

abubize-business